Villa te Bennebroek

Projectinformatie

Deze villa op een bosperceel te Bennebroek (N-H), is in mei 2013 opgeleverd.
De plattegrond van de woning kenmerkt zich als een kruis van twee assen welke enerzijds wordt geflankeerd door twee solide blokken, anderzijds door brede, op het eerste oog massieve, natuurstenen muren. In deze muren zijn nissen gehouden waarin kasten, keuken en ook een badruimte zijn gebouwd. Markant zijn de geroest stalen ‘boomkolommen’ onder het uitkragend terras.
Door grote glasvlakken toe te passen, wordt de tuin als het ware de woning in gezogen, dit wordt versterkt door de naar buiten doorlopende vloeren en plafonds.
Het 40 m┬▓ grote verwarmd overdekt terras biedt tot ver in het najaar de mogelijkheid om buiten te verblijven.
Niet onvermeld mag blijven is dat de Welstandscommissie Bas de Bats complimenteerde met de bijzonder interessante architectuur van deze woning.

Foto’s

  • Vila te Bennebroek
  • Vila te Bennebroek
2017-09-22T07:11:34+00:00Particuliere woningbouw|